• YLblauw

  • YLpaars

  • YLroze

  • YLlichtgroen

Yvonne Kuitenbrouwer, achtergrond Middelbare Hotelschool Wageningen, begon haar evenementencarrière in 1991 bij de Efteling in Kaatsheuvel.

Hoe ziet zij de evenementenbranche....? Klik hier voor het interview in High Profile Events.

Management

In eerste instantie met de uitvoer van, toen nog sporadische evenementen. Daarna als accountmanager waardoor ze de kans kreeg de nieuwe Evenementen-afdeling mee op te bouwen en vorm te geven zowel intern als naar buiten toe. Dat zij naast verkoop- en organisatiecapaciteiten eveneens over leidinggevende capaciteiten beschikt blijkt uit het feit dat zij na 5 jaar de Efteling verlaat als Businessunit Manager Evenementen. Het is dan een evenementenafdeling van vijf personen met een groeiende omzet die een substantiële bijdrage levert aan de totaalomzet van de Efteling.

DE-1

Partycatering
De passie voor evenementen is geboren. Vandaar dat zij de stap zet naar een andere discipline binnen de evenementenbranche, partycatering. In de functie van verkoopadviseur bij Martinair Partyservice leert zij de fijne kneepjes van het vak met betrekking tot de logistieke organisatie en de verschillende culinaire aspecten van partycatering. Zowel voor grootschalige als kleine intieme evenementen.

Conceptontwikkeling
Naast themalocatie en catering heeft zij haar veelzijdigheid vervolgens te danken aan onder andere functies als Accountmanager en vervolgens Hoofd Verkoop bij Evenementenlocatie Hart van Holland in Nijkerk. En als Hoofd Binnendienst Verkoop bij de Arjan van Dijk Groep waar zij ervaring opdeed in conceptontwikkeling, entertainment, decor en totaalproducties.

Grote zaal 

Sales
Dat zelfs een evenementenproduct ‘hard’ verkocht kan worden heeft zij ervaren als Partner in Sales bij EventView, een organisatie die adviezen en trainingen geeft als een ‘partner in (proactieve) verkoop’ voor met name evenementenbureaus en -locaties.

Congressen en incentives
Haar knowhow op het gebied van congressen en incentives, opgedaan als Manager Congresses & Meetings bij ATP The Advanced Travel Partner, was de laatste stap die de cirkel van diverse disciplines binnen de evenementenbranche rond maakte.

sneeuwscooters

Ondernemer
Er bleef slechts één stap over, die van zelfstandig ondernemer. Voor haar dé manier om op flexibele basis werkzaam te zijn binnen verschillende disciplines van het evenementenvak. Eind 2006 nam zij de stap en begon een éénmanszaak als freelancer voor evenementenprojecten.

 

lgroene-balk